tisdag 28 oktober 2014

Wokad kyckling med grönsaker och jasminris

Här kommer ett recept på en kycklingwok som jag testade att göra i söndags. Ett rent experiment, men det blev gott, dock rätt så söt smak.



Ingredienser (lagom för tre till fyra personer):

500 g kycklingfilé
2 msk hoisinsås
1 tsk tomatpuré
2 msk rapsolja
2 tsk teriakisoja (sås är fel ordval)
2 msk sweet chilisås
1 påse frysta wokgrönsaker
Jasminris att koka till

Gör såhär:

1. Blanda en marinad av hoisinsås, tomatpuré, rapsolja, teriakisoja och sweet chilisås. Dela kycklingen i mindre bitar och blanda med marinaden.
2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Stek/woka kycklingen i en het stekpanna med eventuellt lite extra olja så att det inte bränner.
4. Tillsätt de frysta grönsakerna när kycklingen inte längre är rosa. Stek vidare tills att riset är klart.
5. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar