onsdag 29 oktober 2014

Världens enklaste äppelkaka

I söndags gjorde jag en äppelkaka, som egentligen är en rabarberkaka. Och den är löjligt enkel, och fruktansvärt god!



Och nej, vi kunde inte hålla oss, utan var tvungna att smaka innan kameran kom fram...



Recept:

Ingredienser:

Sockerkakssmet:
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Topping:
3 äpplen
2-3 tsk kanel

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175°.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt. 
Tillsätt vaniljsockret, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen.
Häll smeten i en rund springform.
Tryck i tunna äppelklyftor och toppa med kanel.
Grädda i ugnen i ungefär 30 minuter. Jag gillar den lite rinning/oklar, men den kan inte vara för oklar för då är den omöjlig att äta. Vår blev lite för torr, men äpplena hjälpte den att bli lite saftig ändå.

Klart! Ät som den är eller servera med vaniljvisp, grädde eller glass (eller alltihop på samma gång). Och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar