onsdag 22 oktober 2014

Tacopaj med köttfärs, majs och paprika

Matlagning på gång! Jag har annars varit duktig och lagat mat på helgerna, mycket mat, och gjort matlådor som räckt för hela veckan. Men nu har det kommit lite på sned och jag måste laga mat mitt i veckan också. Nu är det tacopaj på gång!




Ingredienser (blir 4-6 portioner, beroende på storlek):

Glutenfri pajdeg:
3 dl mixade havregryn
2 dl havregryn
2 kokhett vatten
1 tsk salt
1 dl olivolja

Fyllning:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g köttfärs
1 paprika
1 påse tacokryddmix (alternativt hemmagjord mix)
1 dl vatten
0,5 dl tomatpuré
1 liten burk majs
1,5 dl ost

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 200°. Mixa havregrynen och blanda med resterande havregryn. Blanda i 2 dl kokhett vatten och blanda tills att det blir en deg. Häll i salt och olivolja. Blanda. Klä en form med degen. Förgrädda i ugnen i 10 minuter.

Fräs hackad lök och pressad vitlök. Tillsätt köttfärs och stek tills köttfärsen är smulig. Tillsätt hackad paprika, kryddmix, vatten och tomatpuré. Låt koka ihop i några minuter. Tillsätt majsen och stäng av plattan. Häll fyllningen i pajskalen och toppa med osten. Grädda i ugnen i 20 minuter.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar