fredag 5 september 2014

Att förbereda mat och matlådor

Det är både tidseffektivt och ekonomiskt, det där med att förbereda matlådor. Helt enkelt att kunna planera i förväg, handla mat i förväg och till och med laga maten innan den ska ätas.

Och jag vill bara tipsa alla där ute om att verkligen ta tag i detta, om ni vill spara pengar.

1. Genom att planera precis vad man ska köpa i matbutiken så kan man se till att man först och främst använder råvaror man har hemma, men också så att man inte råkar köpa dubletter av något.

2. Genom att bara handla mat en eller ett par gånger i veckan är det svårt att lasta på sig saker man inte behöver. Då har man istället skrivit en ordentlig lista, och prickar av den och låter sig inte luras vid dyra produkter så som godis och snacks till exempel. Du sparar också tid, eftersom du bara behöver åka till matbutiken en gång i veckan, istället för varje dag. Att själva inköpen tar längre tid ner de väl sker spelar inte så stor roll

3. Genom att alltid laga mer än en portion när du lagar mat så blir det matlådor att stoppa i kylen eller frysen. På så sätt spar du också tid, eftersom du dagen efter bara kan plocka fram en låda ur kylen, istället för att ställa dig och laga mat det första du gör när man kommer hem.


Kommer du på fler anledningar? Grattis! Kämpa för matlådorna, även om det inte är så glamorösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar