onsdag 30 juli 2014

En hyllning till halloumi!

Den där osten som bara vegetarianer äter? Eller? Nej, jag har nyligen testat halloumi för första gången och ätit det tre eller fyra gånger sedan dess. Och jag älskar det. Det är så fruktansvärt gott, fastän det gnisslar lite i tänderna och är väldigt salt. Idag åt vi halloumisallad till grillade kycklingfiléer.

Receptet kommer från ICA:s hemsida, Halloumisallad med mynta och lime. Och det var sååå gott. Halloumin grillade vi på grillen, en klotgrill med briketter. Och dressingen med koncentrerad flädersaft, pressad lime och mynta blev helt perfekt till. Detta är verkligen ett recept jag kommer ta med mig till Stockholm!

Halloumi innehåller vanligtvis bland annat 22 gram fett, 20 gram protein och 3 gram kolhydrat, vilket gör den till ett livsmedel som passar bra i lågkolhydratkost. Den innehåller även flera olika vitaminer och mineraler, vilket såklart också är bra för hälsan. Och tillagar en den på grillen behövs inget extra fett, utan det som finns i halloumin från början räcker.

Så det är vegetariskt, proteinrikt och riktigt gott. Kan det bli bättre?

ICA:s grillade halloumisallad. Bilden är tagen HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar