söndag 1 juni 2014

Polyethylene - miljöförstöraren i dina skönhetsprodukter!

Polyethylene är plast. Det är en plast som microbeads består av. Microbeads är de små plastkulorna i din skrubb som du använder på kroppen eller ansiktet. Alla skrubbar innehåller inte dess plastkulor, men de allra flesta. Så för att kontrollera om din skrubb innehåller plastkulor, kolla innehållsförteckningen och leta efter "polyethylene".

Jag har hittat det i min skrubb från Neutrogena: Visibly Clear Blackhead Eliminating SOS Cleanser.
Använd inte den! Snälla!

Varför? Jo, dessa små plastkulor följer med avloppsvattnet när du tvättat ditt ansikte och kommer slutligen ut i havet eftersom de är för små för att reningsverken ska kunna stoppa dem. Väl i havet misstar fiskarna plastkulorna för mat och äter upp kulorna. Det är inte alls bra för fiskarna. Kulorna kan sedan hamna i vår mat, när vi sedan äter fiskarna, vilket såklart inte är bra för oss heller!

Plast är dessutom gjort av olja, en begränsad naturresurs. Så snälla, se till att använda oljan och plasterna på ett klokare sätt än att förstöra för fiskarna, det marina livet och slutligen för oss. 

Sluta använda produkter med polyethylene! De förstör vår miljö.

Vill du läsa mer?Och så finns det program, eller appar, så man kan kolla upp om produkterna man använder innehåller polyethylene:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar